Kdo koho vodí za nos

Ahoj, lidi, jsem zpátky! Ale je to, jako kdybych tady nikdy nebyl. Někdo mě zná jako Zitu, někdo jako Midgeyho a někdo zase jako Honzu. V první řadě se tedy omlouvám za zmatek, kterej možná v někom vyvolávám. Historie dnešního článku sahá do doby, kdy mě Žoužel upozornila, že o mně píše Lilian Voss. Že prej je tranZita vtipná a tak nějak obecně skvělá a měla by pokračovat v točení videí. Jenže někdo jí to okomentoval, že „Zita je teď už ale zase chlap.“

Nejhorší na tom je, že se proti tomu nedá nic říct. Je to tak. Teď jsem už zase muž. Mrzí mě, jestli tím někoho zklamu. Možná se na mě teď bude někdo koukat skrz prsty nebo jako na debila, co neví, kdo je, ale to pro mě upřímně neni nic novýho. O odliv fanoušků se nebojim, protože skoro žádný nemám, kromě toho jsem čtvrt roku nic nenapsal. Paradoxní je, že zrovna teď transky docela frčej. Jenny Rinn rozjela velkej videoblog a Tores Gorgeous dál ždímá svou kardashianovskou popularitu. Dovolte mi připomenout, že já byl první. Jenom aby bylo jasno.

V první řadě nechci, aby to vyznělo nějak tragicky. V posledním článku, který na tomhle blogu vyšel, jsem psal, že přestanu brát hormony. Měl jsem podezření, že mi estrogen prohlubuje deprese, a věděl jsem jistě, že kvůli nedostatku testosteronu prožívám odcizení sexu a vlastního nitra. Řečeno mými vlastními slovy, „ležel jsem vedle dívky svých snů – zrzky s velkými ňadry – a nedělalo to se mnou vůbec nic.“ A to bylo špatně. Doslova jsem se nepoznával.

Pokračuju výtahem z mýho deníku, kterej si píšu právě pro tyhle případy. „Nepřipadám si jako holka ani jako kluk. Nepřipadám si jako člověk, spíš jako kus neživý hmoty. Nedokážu být šťastná sama se sebou ani jako holka, i kdybych měla sebedokonalejší tělo.“ Tak tady to máme. Když jsem byl totálně na dně, došlo mi, že jsem totálně na dně. A že tranzice mi vůbec nijak nepomohla. Sám jsem se rozohňoval, jak blbý transky jsou, když si myslí, že tranzice vyřeší všechny problémy. Tak teď mi to karma vrátila. Můj největší problém byl, že jsem si nedokázal připustit můj největší problém – že nedokážu žít sám.

Uvědomil jsem si, že tranzice sice vyřešila leckterej problém, pomohla mi žít život, kterej jsem chtěl žít, ale nedokázala pořešit to, co mě tížilo nejvíc. Dokonce mi v tomhle ohledu ještě přitížila. Sex se mnou byl prakticky nemožnej a vztah, kde neni sex, to neni dobrej vztah. A tak jsem se rozhodnul, že je třeba se s tranzicí nemilosrdně rozloučit. Pokračovat budu brzy, neváhejte komentovat, ať vim, o čem mám psát.

11 komentářů: „Kdo koho vodí za nos

  1. Buď tím, kým chceš být… pro mě jsi doteď byl pohodovým člověkem… to je fair deal… 🙂

    Takže pokud jím zůstaneš, budu Tě pořád mít za pohodovýho člověka… 🙂

    Miriam Lišková

    To se mi líbí

  2. Držím ti moc a moc palce a jsem ráda, že ses nebál zkusit jít zase zpátky, když to vypadalo fakt blbě. Ale stejně, Zita byla moc fajn… a necítila jsem z ní, že by to byl kluk. Takže jsem hrozně zvědavá na tvoji budoucnost – jestli, když se ti povede se vyrovnat s depresemi a případnými jinými problémy – nezjistíš, že do toho přeci jen musíš jít znovu a dokončit to 🙂 Hodně štěstí a krásné jaro!

    PS: Námět na téma – jaký to je ve vztahu s běžnýma situacema? Pociťuješ nějaký rozdíl v očekáváních partnerky a tím, jak se reálně chováš nebo dokonce tím jak se chceš chovat a jak se zachováš? Od blbostí typu mytí nádobí po vyhrocený situace, kdy se máš jako chlap holky zastat…

    To se mi líbí

  3. Tak.
    Mám několik kamarádů, kteří tranzicí nikdy neprošli (a neprojdou), cítí se jako opačné pohlaví a ve skupině, kde jsou lidé, kteřím věří a s kterýma jim je dobře se vyjdřují, tak jak se cítí. A na úřadech a tam, kde se necítí používají údaje z občanky a jsou tak spokojení.
    Konec konců, jak říkáš, tranzice nic nevyřeší a člověk se musí primárně naučit žít sám se sebou a se svýma myšlenkama, jedno v jakým tělě.
    Ať už se rozhodněš jakkoliv, jsi Zita, jsi Honza, jsi Midgey a pokud je tohle to, co v sobě potřebuješ propojit, tak je to, co děláš vlastně správnej krok.
    Myslím, že říct „Ale Zita už je zase kluk.“ asi není úplně vhodný. Protože Zita, podle toho, co se tu člověk může dočíst nikdy nebyla úplně holka a Honza, předpokládám, nikdy nebyl úplně kluk.
    Každej potřebujeme nějakou rovnováhu, doufám, že ji v sobě brzy najdeš i ty.
    Jsi můj hrdina i moje hrdinka a těším se na další příhody, příběhy i videa.

    To se mi líbí

  4. Víš v dnešní době není nic nenormálního být bigender nebo agender. Zkrátka se občas jako holka můžeš cítit a nikdo by tě za to neměl nijak posuzovat nebo ponižovat. A ve vztahu bych za holky mohla říct, že je to i dobře, když svou partnerku chápeš i z té ženské stránky a zároveň jsi i muž. Co by za to ženský kolikrát daly.

    Líbí se 1 osoba

  5. tranzice u MtF je často především o tom:
    buď budu hnusná neatraktivní ženská bez sexuality, a nebu zůstanu chlapem se sexualitou…
    moc dalších jistot podstoupení / nepodstoupení tranzice nepřináší

    a toto nikdy upřímně člověku nikdo neřekne, jen zlehčování a pozitivního falešného hecování se člověk, který je v přeměně / po přeměně a je na sračky, od okolí dočkává

    neustále pohrdání nad tím že jsi jen transka (převlečenej chlap, úchyl a tak pod.), a dávání najevo že jsi něco méně ,protože existuje mezi lidmi informace že jsi transka, to pak teprve poznáš jaký jsou lidi zákeřný falešný svině…

    To se mi líbí

  6. Nebude tě teď trápit, když tě budou oslovovat v mužském rodě? Jak to probíhalo, zjistit, co jsi zač? Ptám se taky tak trochu kvůli sobě, v těhle věcech sám/sama nemám jasno.

    To se mi líbí

  7. Musím říct, že si dost cením toho, jak moc jsi myslel na svůj vztah.
    Druhý, co jsem chtěla říct: viděla jsem vás oba na Žižkovský noci, ale styděla se vás oslovit, protože to, že vás znám z blogů a přes M., není relevantní 🙂 koncert byl skvělej btw! Tak třeba příště.

    To se mi líbí

  8. Ahoj Honzi,
    jmenuji se Vlastimil jsem Ftm po operaci už snad sto let 😉 ne no asi16. Nicméně Ti chci říct že pokud si pocítil že Ti nic nedává přeměna nic lepšího jsi udělat nemohl než s ní přestat. Přeji Hodně štěstí do života.

    To se mi líbí

  9. Ahoj Honzi,

    neznám tě, jen z videí, která jsem si nějak zapla a ani nevím proč, ale sledovala jsem všechna do konce. Pak jsem si říkala, jak to, že nevidím další, hledala a našla tenhle článek.
    Jsi úžasný, zasmála jsem se, jak už dlouho ne….
    Držím ti palce, aby jsi byl v životě spokojený, a věřím, že budeš :).
    Navíc jsi krasnej chlap a máš luxusní charisma a to je velký dar.
    Měj se krásně, Jana

    Líbí se 1 osoba

Napsat komentář